Je rijbewijs halen doe je bij.....AutorijschoolA3

Praktijklessen / praktijkexamen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De praktijklessen

De lessen worden gegeven in de nieuwste Renault Captur voorzien van alle gemakken, De standaard lessen zijn 90 minuten, binnen deze tijd kunnen de juiste handelingen, oefeningen per les / niveau worden behandeld.

Stapsgewijs worden de les opgebouwd:

  • Voertuigkennis; o.a. bediening, sturen, (ont)koppelen en schakelen
  • Voertuigbeheersing; omkeren, parkeren, recht/bocht achteruit en de hellingproef
  • Verkeersdeelname; o.a. kruispunten, afslaan, inhalen, voorsorteren en snelweg
  • Verkeersbeheersing; o.a. besluitvaardig, gevaarherkenning, sociaal gedrag en kijkgedrag

Het praktijkexamen

Na het reserveren van het praktijkexamen ontvang je de uitnodiging (via de mail) van het CBR.

We zorgen ervoor dat we ca. 15 minuten voor aanvang van het examen op de locatie (Zwolleweg 10 in Gouda) aanwezig zijn. Als het tijd is word je opgeroepen en gaan we naar de tafel (nummer) zoals aangegeven op de uitnodiging en daar maak je kennis met de examinator. Hij/zij vertel je hoe het examen eruit ziet. (ogentest = kentekenplaat op 25 meter kunnen lezen), kennis over het voertuig (vloeistoffen, banden en uiteraard bediening van bijv. ruitenwissers, verlichting etc.). Tijdens de rit gaat een deel op aanwijzing en een deel op de navigatie, tevens moeten er 2 bijzondere verrichtingen uitgevoerd. (tenzij je hiervoor vrijstelling heb). Bij terugkomst hoor je direct de uitslag.

Wat neem ik mee naar het examen (toets):

Een geldige identiteitskaart of een NL rijbewijs

Zelfreflectie formulier; ingevuld is te downloaden op de site van het CBR

De uitnodiging


Het is verstandig om al direct met je theorie te beginnen, de praktijklessen kunnen daarbij mooi aansluiten wat je dan al geleerd hebt.